Eddig 57 borászat és csaknem ugyanennyi borbár, borszaküzlet, étterem és hotel jelezte országszerte csatlakozását az egyik legnépszerűbb hazai fehérszőlő-fajtát népszerűsíteni hivatott Olaszrizling Október programhoz. Az olaszrizling talán a legszínesebb szőlőfajta: készülhet belőle kiváló frö...
Tovább olvasomA balatonboglári borvidékhez tartozó Ikon Pincészet lett az év pincészete Magyarországon 2013-ban - olvasható a díjat alapító szervezeteknek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményben.
Tovább olvasomKedden megkezdődött a szüret az Egri Hegyközségben. Annak ellenére, hogy a várható mennyiség kevesebb lesz a tavalyinál, a termés minősége jó. Jobb, mint amit a piac meg tud fizetni.
Tovább olvasomA magyar nemesítésű, hungarikumnak számító csabagyöngyéből az országban egyedül a dél-balatoni borvidéken termelnek jelentős mennyiséget. A szőlőből a Varga Pincészet évente átlagosan 200 ezer palack bort állít elő. A szüretelést egy uniós forrásokból megvásárolt, közel százmillió forintos szőlő-...
Tovább olvasomJó minőségű és jelentős mennyiségű szőlőtermésre számítanak az idén a magyarországi borvidékek többségén az MTI által megkérdezett szakemberek.
Tovább olvasomA miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...