A természet szeretete, a minőség tisztelete, emberközeliség. Ezek az értékek jelentik a borkészítés alapjait számunkra.
Családi pincészetünk 1990-ben alakult, amely 2006-ban kapta az Agancsos nevet, a dűlőét, ahol a borászat szőlőinek egy része található.
Hat hektáron gazdálkodva, olaszrizling, portugieser, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc és pinot noir fajtákból készítjük borainkat.
Feleségemmel, Évával a villányi főutca egyik legszebb, borozóvá alakított présházában házi készítésű hidegtállal, vadételekkel és baráti vendégszeretettel fogadjuk a jó villányi borok híveit.
Kovács Zoltán
A modern technológia és a három hónap hagyományos ászkolás adja e bor kellemes illatát, utóízében a keserű mandulát. Kóstolja meg Olaszrizling borunkat 10 °C-ra lehűtve egy sült csirkecomb vagy...
A Kékfrankos ropogóssága, a Portugieser lágysága és a Pinot Noir illata teszi felejthetetlenné ennek a bornak a kóstolását.
Nyári melegben 8-10 °C-ra lehűtve, kertigrill-ételekkel kiváló párosítás.
Cabernet Saugvinon és Cabernet Franc házasításából készült a Kánon. Jellegzetessége, hogy a bársonyos tannin tartalom harmonizál az érett gyümölcs és fajtajelleggel.
Fogyasztását 16 °C-on ajánlom.
A gazda szeme fénye 18 hónapot érlelődött új fahordóban. 18-20 °C-on fogyasztva Camember és vadételek pompás kísérője.
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...