Pincészetek

Agancsos Pincészet
Agancsos Pincészet
Borvidék: Villány
Borász: Kovács Zoltán
E-mail címe:
Alapítás éve: 1990
Kapcsolattartó: Kovács Zoltán
E-mail címe:
Fax: 72/492-188
Mobil: 30/277-5780
Település: Villány
Cím: Baross G. 52.

A természet szeretete, a minőség tisztelete, emberközeliség. Ezek az értékek jelentik a borkészítés alapjait számunkra.

Családi pincészetünk 1990-ben alakult, amely 2006-ban kapta az Agancsos nevet, a dűlőét, ahol a borászat szőlőinek egy része található.

Hat hektáron gazdálkodva, olaszrizling, portugieser, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc és pinot noir fajtákból készítjük borainkat.

Feleségemmel, Évával a villányi főutca egyik legszebb, borozóvá alakított présházában házi készítésű hidegtállal, vadételekkel és baráti vendégszeretettel fogadjuk a jó villányi borok híveit.

Kovács Zoltán

Vissza az előző oldalra

A pincészet képekben

A pincészet borai

Olaszrizling

A modern technológia és a három hónap hagyományos ászkolás adja e bor kellemes illatát, utóízében a keserű mandulát. Kóstolja meg Olaszrizling borunkat 10 °C-ra lehűtve egy sült csirkecomb vagy...

Borvidék: Villány l  Évjárat: 2009 l 
Bővebb információk
Rosé

A Kékfrankos ropogóssága, a Portugieser lágysága és a Pinot Noir illata teszi felejthetetlenné ennek a bornak a kóstolását.
Nyári melegben 8-10 °C-ra lehűtve, kertigrill-ételekkel kiváló párosítás.

Borvidék: Villány l  Évjárat: 2009 l 
Bővebb információk
Kánon

Cabernet Saugvinon és Cabernet Franc házasításából készült a Kánon. Jellegzetessége, hogy a bársonyos tannin tartalom harmonizál az érett gyümölcs és fajtajelleggel.
Fogyasztását 16 °C-on ajánlom.

Borvidék: Villány l  Évjárat: 2006 l  Típus: Cuvée
Bővebb információk
Cabernet Franc Barrique

A gazda szeme fénye 18 hónapot érlelődött új fahordóban. 18-20 °C-on fogyasztva Camember és vadételek pompás kísérője.

Borvidék: Villány l  Évjárat: 2005 l 
Bővebb információk

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...