A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta létre. Öt település határában, hét dűlő terméséből készítjük borainkat. Területeink alapkőzete és a rajta képződött talaj a vulkanikus eredetből adódóan rendkívül sokszínű, boraink követik dűlőink gazdag adottságait. A régi uradalmi présház megőrzésével 2005-ben elkészült új pincészetünkben a termés kíméletes fogadására gravitációs szőlőfeldolgozást valósítottunk meg. Boraink minőségét számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazták.
Bővebb információért kérjük látogassa meg honlapunkat: www.patricius.hu.
Címünk: Bodrogkisfalud, Várhegy-dűlő; 37 sz. főút 41-42 km között
E bor kiválóan mutatja be a fajta és a termõhely erényeit. Krémes ásványossága
és a fajta gyümölcsössége határozzák meg alapvetõ jellemzõit, melyet
szép test és hosszú ízek egészítenek ki. Egy...
A késői novemberi szüret során gondos válogatással olyan fürtöket szüreteltünk, melyek a túlérett szemek mellett részben aszúsodott szemeket is tartalmaztak. A finom fahordós érlelés után a bor...
A Tokaji borvidék talán legegyedibb karakterű fajtája a Sárga muskotály.
Igazán otthonára lelt a borvidéken, évszázadok óta termesztésben van.
Illatában a fajta könnyed, egyedi gyümölcsössége...
Az összetettség bora. A vastag szerkezet és az aszú szemek koncentrált aromái magas szintre emelik a bor ízvilágát.
A háttérbõl finoman érezhetõk a terület ásványosságának és a fahordós érlelésnek...
A 2000-es Patricius borválogatás legkönnyedebb bora.
A nemesen töppedt szemek kellemes ízeivel a Botrytis aromái harmonizálnak. A szép savak határozott gerincet adnak az ízvilágnak.
Gyümölcs...
Az évjárat jellegét szépen hordozza magán e bor.
Az aszúszem ízeibõl a kajszibarack, az õszibarack illatban és ízben is határozottan jelen vannak. A cukor,a sav és az alkohol elegáns egyensúlyban...
Vastag, koncentrált bor. Illatában is nagy aszút sejtet, a déli gyümölcsök közé mézes jegyek keverednek.
Tipikusan 2000-es évjáratú különlegesség, a cukor és a sav aránya kellemesen fogyaszthatóvá...
A pohárban méltóságteljesen, olajosan mozog.
Illatát az őszibarack és egzotikus fűszerek aromái határozzák meg.
Ízben koncentráltság,tömörség jellemzi, hihetetlenül hosszú.
Rendkívül jól...
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...