Sok búza és rozs termett meg hazánkban 1995. november 7-e óta, mióta Ludwig (Mentesi) Klára és Christian Ludwig péksége megsütötte első kenyerét. A házaspár az elmúlt másfél évtizedben évről évre egyre nagyobb mennyiséget dolgoz fel a hazai kenyérgabona termésből, és mára saját bolthálózatot műkö...
Tovább olvasom2011. október 6-án a Tokaj Reneszánsz – Tokaji Nagy Borok Egyesülete új elnököt választott.
Tovább olvasomSzőlőültetvények telepítésére 17 milliárd forint áll október 1-től a gazdák rendelkezésére, a magyar borok marketingjére pedig évi 900 millió forintot fordít az állam - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton a Heves megyei Markazon a második nemzeti borkóstolón tartott sajtótá...
Tovább olvasomA változékony idő ellenére is több mint húszezer látogató volt kíváncsi az V. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál gasztronómiai kínálatára: a huszonhat főzde nemes pálinkáira, a kolbászkészítők különlegességeire, az Országkolbászra, az orosz ízekre, Igor Presnyakov egyedülálló gitárelőadására,...
Tovább olvasomA Dewa-hegyvidék 3 hegyi szerzetese és a térség turisztikai szakértői látogatnak el hazánkba, hogy a hazai közönséget is megismertessék a térség sajátos kultúrájával és szerzetesi konyhájával.
Tovább olvasomA miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...