A német-magyar származású Degenfeld grófi család múltja a kora középkori Svájcba vezet, Magyarországon és Erdélyben a XIX. század elejétől találjuk meg őket. Elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-hegyalja történelmében. Gróf Degenfeld Imre, mint az egyik legjelentősebb tokaji birtokos, alapító tagként vett részt az 1857-ben alakult Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület munkájában.
Dr. és Mrs. Lindner A trianoni békeszerződést követően a család erdélyi és magyarországi ágra szakadt.
A magyar birtokok örököse, gróf Degenfeld Sándor, a háborúk után feleségével, Bethlen Ágnes grófnővel vagyonától megfosztva Romániában élt. 1964-ben vándoroltak ki Németországba, ahol új egzisztenciát teremtettek. Leánya, Degenfeld Mária grófnő Dr. Thomas Lindnerrel kötött házasságot; két gyermekük van: Caroline és Móricz.
1994-ben elhatározták, hogy követve a több mint egy évszádos hagyományt, újjáélesztik a szőlőbirtokot. A megvalósítás érdekében első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásároltak a Tokaj melletti Tarcalon.
A 100 hektáros birtokrészek, a tarcali Terézia dombon és a Mézesmál dűlőben, Mád, valamint Mezőzombor határában terülnek el, és egész Tokaj-hegyalja legjobb szőlőterületei közé tartoznak.
A megvásárolt épületegyüttes az 1872-ben királyi parancsra létesített egykori vincellérképezde. A hajdani iskolaépület ma kastélyszállóként.működik, a gyakorlati oktatás helyszínéül szolgáló pince a borok érlelésének helyszíne.
Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben A beruházást követően 1996-ban kezdődött meg egy modern borászat felépítése Salamin Ferenc építész tervei alapján. A pince fölött elhelyezkedő egykori présházban kaptak helyet az irodák, ehhez kapcsolódó új épületrészben történik a szőlőfeldolgozás és a borászati munka.
A család többre vállalkozott, mint egy borászat felépítése. 1997-ben vásárolták meg a Tokaj főterén található egykori Degenfeld Palotát, ahol ma már elegáns étterem, borüzlet, pinceborozó és konferencia termek működnek.
A szőlőbirtok központi részén, 2003-ban nyitotta meg kapuit, Tokaj-hegyalja első négycsillagos szállodája, az egykori vincellérképző iskola átalakítását követően, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló.
Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben Történetünk képekben A tulajdonosok folyamatos fejlesztéseket, beruházásokat végeznek annak érdekében, hogy boraik mindig a legkiválóbb minőségben kerüljenek a fogyasztók elé. Küldetésüknek tekintik a Tokaj bor és a borvidék megismertetését, népszerűsítését a nagyvilágban.
„A nemesség kötelez”- a szőlőbirtok filozófiája tükröződik a kompromisszumot nem ismerő minőségi munkában.
Egy igazi bor a mindennapjainkhoz. Illatában a Furmint jelleg mellett kevés fahéj és akácvirág díszlik, de nem uralkodnak el a fajtán. Könnyedségét jellemzi a pohárban hömpölygő játékosság, amit az...
Halványsárga, szép megjelenésű bor, ásványos jelleggel. Telt, krémes, hosszú utóízű. Szép harmóniát mutat a fajta és a dűlő találkozása. A 6,8 g/l maradék cukor kiegyensúlyozottá teszi....
Halvány szalmasárga. Illatában még zabolátlan, ám a pohárban szép lassan a virágok közül megmutatkozik a Muskotály jellegzetes karaktere. Nem túlzó, de elég és ettől válik elegánssá. Szájban már...
Világos sárga, tiszta szín, intenzív gyümölcsös illat. A fajta körtés, szegfűszeges jegyei szépen tárulnak fel, amelyek kellő mélységet adnak a bornak. Ízében az egyensúly dominál, savai...
Tokaj-Hegyalja egyik legrégebbi fajtája. Évszázadok óta jelen van a szőlőhegyeken, de terméséből ritkán készül önálló bor. 2009-ben kiváló minőségű töppedt szőlőből készítettük az első...
Tiszta világosarany szín. Illatában a töppedt hárslevelű szőlő jegyei dominálnak, háttérben megjelenik a muskotály, a maga játékosságával. Ízében a hárslevelű kedvessége, a muskotály fineszessége...
Az évjárat kitűnő minőségű, koncentrált, íz-gazdag aszúszemeket nevelt. A bor érett, arany sárga színű. Illatában a botrytis, kenyérhéj, széna illatai keverednek. Savérzete az évjáratot méltán...
Színe halvány arany, tiszta botrytiszes illat, de elsősorban a friss gyümölcsöké a főszerep, ananász, narancshéj, kevés egres. A hordós érlelés nem tolakodó, a fa és járulékos ízei szépen...
Halvány aranysárga szín, intenzív illatok, amely a citrus és az új fahordós érlelés együttesét jelenti. Kifejezetten a könnyed műfaj, ami nem nyomja el a kóstoló érzékszerveit, bárhol, bármikor...
Az évjárat kitűnő minőségű, koncentrált, íz-gazdag aszúszemeket nevelt. A bor világos szalmasárga színt mutat. Illatában a botrytis üdeségét a kajszibarack csalogató jegyei kísérik. Savérzete az...
Kivételesen komplex, finom illatú aszú, amely furmint alapbor és hárslevelű aszúszem felhasználásával készült. Intenzív gyümölcsös illata és jó savai mellett teljesen sima, elegáns struktúra...
Színe világos aranysárga borostyán árnyalással. Illatát marcipános- mézes tónusok jellemzik, ízében a krémes édességet a lendületes savak tartják egyensúlyban.
A fahordós érlelés szép egységet...
Illatában gyümölcsös, virágos, eleganciát mutat. Szerkezete jól érthető, hiszen finom kesernyésség, csiszolt savak jellemzik, amely az édességgel harmóniában párosul. Ízében birs, sárgabarack...
Borostyánsárga színnel, telt illattal lép fel, melyben aszalt gyümölcsök vannak jelen. Szánkban gazdag ízvilág érezhető (füge, naspolya, lépesméz), melynek alapja egy jó sav-édesség egyensúly....
A bor elkészítéséhez a Tarcal-Mád határában található Galambos dűlőben termett Furmintot választottuk ki. Az évjáratból adódóan magas mustfokkal szüreteltünk, emellett a szőlőszemek közel 50%-a...
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...